De voordelen
van Foodm

Gezellig & gezond

De Foodm frigo bevordert het welzijn op twee manieren.

Vooreest is gezonde voeding één van de pilaren voor het assortiment dat je terugvindt in de frigo van Foodm. Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar wordt naar gestreefd. 

Vervolgens is het zo dat gezellig samen tafelen gelukkig maakt. Het biedt een momentje van ontspanning, creëert een gevoel van veiligheid, samenhorigheid en verhoogt de productiviteit. Door dit toegankelijker te maken met de Foodm frigo wordt dergelijke omgeving gestimuleerd, wat de mentale gezondheid ten goede komt.

Voordelen voor de werknemer

  • Een sterker immuunsysteem verlaagt het risico op chronische en infectieziektes
  • Een hoger energie-, concentratie- en productiviteitsniveau zorgen ervoor dat je je beter in je vel voelt
  • Een positieve werksfeer wakkert het groepsgevoel in je team aan

 

Voordelen voor de werkgever

  • Een betere productiviteit maakt dat je team meer doet in minder tijd
  • Een positief bedrijfsimago verlaagt het personeelsverloop en maakt het makkelijker om het juiste talent aan te trekken
  • Minder kosten door ziekte of verzuim. Absenteïsme kost een bedrijf met vijftig werknemers gemiddeld €75.252 per jaar

Aantrekkelijke werkplek

Mensen naar kantoor krijgen wordt steeds lastiger. Velen verkiezen immers het gemak dat telewerk met zich meebrengt. Als bedrijf zal je dus de werkplek aantrekkelijker moeten maken zodat mensen uit hun pyjama, richting de werkvloer stappen!

Foodm helpt om van jouw werkplek de plaats te maken om samen te komen met collega’s, dit enerzijds door de aantrekkingskracht van het gepersonaliseerde assortiment aan verse, lekkere en gezonde voeding en, anderzijds, omdat het gemakkelijker is om een gezamenlijke pauze in te lassen en om van een tussendoortje of maaltijd te genieten. Hiermee verenigt Foodm mensen rond de keukentafel, wat de onderlinge band en bedrijfscultuur versterkt. 

Draag bij aan duurzaamheid

Duurzaamheid is een hot topic. Naast zorg dragen voor zichzelf vinden mensen ook zorg dragen voor onze planeet steeds belangrijker. Daarmee stijgen ook de verwachtingen voor bedrijven om daaraan mee te werken.

Foodm maakt het gemakkelijk om duurzaam te handelen op het gebied van voeding. Wij werken namelijk met lokale voedingsleveranciers en hierdoor:

  • verkleinen we de keten tussen voedselproductie en -consumptie
  • helpen we de productie van voeding optimaliseren
  • beantwoorden we aan de nood van elke werknemer met slechts enkele leveringen per week
 

The war for talent

De bovenstaande drie punten zijn op zich al het nastreven waard, maar Foodm betekent ook een duwtje in de rug betreffende the war for talent.

Het is voor veel bedrijven en overheden tegenwoordig niet gemakkelijk om talent aan te trekken en te behouden. Het verhogen van het welzijn van werknemers, de werkplek aantrekkelijker maken en duurzaamheid bevorderen, zijn daarom mooie troeven op dit vlak.

Ook jouw werkplek
upgraden met Foodm?